Vanlige spørsmål om tannbleking

Det er viktig at du følger instruksjonene gitt av tannlegen og produsentenes instruksjoner om bruk av skuffene og påføring av tannblekingsmiddelet. Nedenfor er svar på noen av de vanligste spørsmålene om hjem tannbleking.

Hvor lenge skal jeg bruke tannbleking skuffer for?

Dette avhenger av hvor mye lysning du ønsker og den opprinnelige skyggen av tennene. Hvis du ikke opplever noen følsomhet, bør du bruke brettene i minst 1-2 timer om dagen, eller til og med sove med dem i munnen. Det er svært viktig å fjerne alt overflødig materiale fra rundt tannkjøttet eller ganen før du sover med brettene på plass.

Jo mørkere tennene dine, jo lenger tar de å lette. Noen endringer skjer vanligvis etter 1-2 uker, og de fleste tenner vil lette i 4 -6 uker. (NB Tetracyklin farging kan ta over et år å lette).

Jeg f du kan ikke bruke skuffene hver dag på grunn av din hektiske timeplan, det spiller ingen rolle. Bleke tennene i henhold til din egen timeplan. Noen legger brettene inn etter middag om kvelden og bruker dem i en time mens de ser på TV. Hvis alt er bra, fyller de opp brettene og sover med dem i munnen.

Hva gjør jeg hvis jeg har følsomhet etter tannbleking?

Følsomhet av tenner er den vanligste bivirkningen av hjemmebleking. Faktisk lider mange pasienter av følsomme tenner på noen måte. Dette skjer vanligvis rundt halsen på tennene der tannkjøttet har trukket seg tilbake. Hvis du opplever følsomhet bør du slutte å bleke tennene i noen dager. Du kan fortsette etter 3-4 dager. Hvis tennene blir ultrafølsomme, kan du plassere en følsom tannkrem i blekebrettene og ha på deg i en time om dagen. Dette vil vanligvis stoppe følsomheten. Alternativt kan du gni desensitising tannkrem direkte inn i tannkjøttet marginer med fingeren 4-5 ganger om dagen i noen dager.

Hva skjer hvis tennene mine ikke bleke jevnt?

Hvis tennene har hvite flekker på dem før bleking, vil disse flekkene vises hvitere i løpet av de første dagene, men kontrasten mellom disse flekkene og resten av tannen vil bli mindre, og til slutt vil de ikke bli merkbare. Du kan legge merke til nye hvite flekker som oppstår på tennene mens du foretar bleking behandling. Disse hvite flekkene var allerede til stede på tannen før bleking. Etter hvert som tennene blir lettere blir de mer synlige. ikke bekymre deg. Etter hvert som hele tannen blir lettere, vil disse flekkene falme.

Noen tenner kan vises banded med lettere / hvitere områder. Igjen var disse bandene opprinnelig til stede i tennene. Siden hele tannen er mørk, er disse båndene ikke åpenbare. Etter hvert som tannen lyser, blir båndene synlige og deretter falmer som disse for lette.

Hvordan vil tennene mine føles etter tannbleking?

Normalt føles tennene veldig rene etter blekingsprosedyren. Blekematerialene har også en indirekte effekt på tannkjøttet for å hjelpe dem med å helbrede eller forbedre tannkjøtthelsen. Slik ble bleketeknikken oppfunnet, da den først ble brukt til å lindre tannkjøttirritasjon under ortopedisk behandling.

Hva med smilet mitt?

Smilet ditt vil virke lysere som en bonus for bleking. Det er sjelden, men noen ganger tennene ikke lette i det hele tatt. Hvis dette skjer, og du har brukt skuffene som anvist, må du kanskje prøve et annet produkt eller et annet regime. Diskuter dette med tannlegen din.

Hvis du har hvite fyllinger i tennene som samsvarer med den eksisterende skyggen før bleking, kan de ikke matche tennene etterpå, da de ikke lysere under prosessen. Når ønsket tannskygge er nådd, etter 2-3 uker for stabilisering, kan du diskutere å erstatte disse restaureringene med tannlegen din. Vær oppmerksom på at dette vil medføre ekstra kostnader.

Hvor lenge varer blekingen?

Normalt holder den nye fargen på tennene dine ganske bra. Dette avhenger av hvor mye te, kaffe, vin, bær, karriretter etc du forbruker. Du må kanskje fylle opp bleking ater 18-24 måneder, eller ikke i det hele tatt.

 

Tannbleking

Skader tannbleking tennene eller tannkjøttet?

Studier har vist at bleking tenner ved hjelp av en tannlege foreskrevet hjem bleking kit er trygt for tenner, tannkjøtt og bløtvev i munnen. Det tilsvarer å ha en cola drink. Blekematerialet har en nøytral ph.

Det er ikke tilrådelig å bleke tennene dine hvis du røyker. Det er best å slutte å røyke i minst 3 uker før du starter blekingsprosedyren. Røyking mørkner tennene og vil sterkt redusere den lysende effekten