Er tannbleking trygt?

Tannbleking Tannkrem

Disse pastaene består hovedsakelig av store mengder slipemidler og vaskemidler. Disse består hovedsakelig av lave mengder ureaperoksid eller hydrogenperoksid som hjelper til med tenningsbelysning. Disse pastaene har imidlertid ikke blekemidler som natriumhypokloritt for å lette tennene. En anbefalt bruk gjør tennene vises 1-2 nyanser lysere.

Tannbleking strimler og geler

Bleking Strimler er plaststrimler som er produsert på en måte som de passer riktig i bukkal eller ytre synlige deler av tannen. De slipper sakte peroksidgel som hjelper bleke tennene. De anbefales for selvpåføring og kan brukes i en periode på 30 minutter i 2 uker. Bleking geler inneholder peroksid og kan påføres tannoverflaten ved hjelp av en børste og blir vanligvis bedt om å bruke seg to ganger om dagen. Strimler og geler gjør også tennene ser en til to nyanser lysere

 

Tannbleking Pris

Tannbleking Skyll

Disse orale lavages består av oksygen bestanddeler som hydrogenperoksid og til slutt reagerer med kromogener. Det anbefales å skylle med dem to ganger om dagen i ca. 60 sekunder. Tannbleking observeres vanligvis etter 3 måneder med normal bruk.

Bordbaserte tannblekere

Disse brettene kan brukes både alene eller profesjonelt av en tannlege. Et velutstyrt brett som inneholder karbamidperoksidbleking gel kan påføres i 2 til 4 timer i løpet av dagen eller mens du sover om natten. Denne typen tannbleking produkt gjør også tennene vises 1-2 nyanser lysere.

Bivirkninger av tannbleking

Hjem tannbleking prosedyrer er generelt trygt å bruke; De har imidlertid noen bivirkninger hvis de ikke brukes med forsiktighet eller forsiktighet.

Langvarig og uberettiget bruk av tannbleking produkter kan alvorlig påvirke tannhelse. Disse produktene bør aldri brukes uten råd fra en utdannet tannlege. De må også brukes innenfor den anbefalte tidsrammen, som vanligvis varer i 14 dager.

Brukeren må heller ikke stole på alle tannbleking produkter tilgjengelig i markedet. Det anbefales å bruke produktene foreslått av en registrert tannlege eller produkter som har seglet til America Dental Association eller et lokalt byrå som gjør disse produktene lisensiert til å bli solgt i markedet.

Her er en liste over noen bivirkninger av tannbleking produkter hvis de ikke brukes riktig:

  • Tennene blir følsomme etter langvarig bruk
  • Periodontale problemer som mild tannkjøttirritasjon
  • Tap av mineralinnhold i tennene
  • Økt risiko for demineralisering av tennene
  • Skade på tannmasse
  • Tann erosjon

Selv om tannbleking gjør tennene ser hvitere og plettfrie; Nyere forskning har imidlertid indikert potensielle langsiktige farer og bivirkninger forbundet med denne prosedyren, for eksempel misfarging og skade på tannfyllinger.