Tannbleking

Sikker tannbleking

Flere og flere mennesker bleke tennene. – Du må vite dette

Mange matvarer som kaffe og te forårsaker tennene misfarging. Nedenfor finner du ekspertens instruksjoner om hvordan du får tennene hvite og skinnende igjen.

Skånsom og sikker tannbleking

I dag og alder er tannbleking trygg for tannemalje og tannkjøtt. Likevel anbefales det fortsatt at du tar med tannlegen din i prosessen, ifølge tannlege Kristin Eppland.

Forbedring i produktene som brukes til tannbleking har gjort det tryggere for folk og har resultert i økningen i antall personer som bruker denne tjenesten. Menn foretrekker spesielt å gjøre tenner vekting.

Regelverket for tannbleking har blitt strenge i Norge. Dette er fordi mange leverandører av tannbleking, og flere produkter som du kan kjøpe online og fra kosmetikk butikker hevder å bleke tennene. Hva du trenger å være klar over er at noen av disse produktene kan rett og slett være skadelig og er faktisk ulovlig. Du kan risikere alvorlige tannkjøttforbrenninger og skadet tannemalje.

En tannleges svar er nei. Tannbleking er ikke farlig, når det gjøres riktig og i samråd med tannlegen. Tannbleking anbefales ikke for kroppen din eller brukes på anbefalt for kvinner som er gravide eller ammer. Før du tyr til tannbleking, snakk med tannlegen uansett slik at du kan utelukke noen ting.

 

 

 

Du gjør tannbleking hos tannlegen
Bare en type tannbleking anbefales, og det er hjemme tannbleking. – Den eneste behandlingen som fungerer, og som er trygg og lovlig, er hjemme tannbleking som du kan kjøpe hos tannlegen, ifølge Eppeland. Blekingen utføres etter vurdering av en tannlege.

Du må sjekke dette før bleking
Ifølge tannlegen er det en rekke kriterier som bør oppfylles for bleking som bør anbefales.

– Man bør ha generelt god tannhelse og være fri for tannkjøttsykdom. Det er derfor avgjørende at du konsulterer en tannlege i forbindelse med bleking, sier Eppland. Dårlig fylling i tennene, eksponert tannkjøtt, eller en svak tannemalje er andre viktige områder som tannlegen må undersøke før prosessen med bleking kan begynne.

Smil Tannlegesenteret fjerner misfarging av overflaten av tennene før bleking, slik at blekemidlene fungerer mer effektivt.

– Norske myndigheter stiller strenge krav til agenter som kan brukes i tannbleking, og jeg vil råde folk til ikke å kjøpe blekemiddel utenfor tannklinikkene, understreker hun.

Det finnes imidlertid metoder tannlegen kan bruke for de som ikke kan bleke tennene med hjemme tannbleking, for eksempel shell finér, eller en teknikk som kalles mikroabrasion. Kontakt oss og vi vil hjelpe deg.

Hvordan bleke tennene dine

Etter at tannlegen har vurdert om tennene dine er egnet for bleking, vil et inntrykk bli tatt av tennene dine. Klinikken vil designe blekeskinner som er individuelt tilpasset kjeven din, og du vil bli gitt blekemiddel i form av en gel.

Du sover med blekingskinnene i tre til seks netter per kjeve, til du er fornøyd med resultatet. Fordelen med denne metoden er at pasienten kan bestemme graden av hvithet selv, understreker Eppland.

Eppland sier at bleking av tennene kan vare veldig lenge, år selv, spesielt når god munnhygiene er ferdig. Tannleger sier at tannbleking er helt smertefri.

For å forhindre misfarging av tennene. Vurder å tenke på hva du spiser og drikker, for å unngå misfarging kan, for å unngå misfarging kan du vurdere å spise mindre av de typer mat som risikerer misfarging tennene igjen, og drikke med sugerør. Rengjøring av munnen eller børsting tennene etter å ha spist er også et godt tips.